Fondurile alocate la rectificarea bugetară pentru continuarea programului Rabla pot fi accesate de luni, a anunţat, sâmbătă, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, bugetul de 198 de milioane de lei reprezentând contravaloarea a 30.000 de prime de casare.

Graţiela Gavrilescu a declarat, la o acţiune de ecologizare în localitatea Băicoi, judetul Prahova, că de luni, 17 septembrie, vor fi acordate din nou tichete pentru programul Rabla, care a fost suplimentat la rectificarea bugetară cu 198 de milioane de lei.

„De luni va începe programul Rabla. Cele 30.000 de prime de casare aprobate prin rectificare vor putea fi accesate de către români. Acordăm în continuare aceeaşi prima de casare de 6.500 de lei, putem să cumulăm această sumă de casare, dacă cumpărăm o maşina hibrid primim încă 1.700 de lei, iar în cazul maşinilor cu emisii de 98 de grame la sută de kilometri bonusul este de o mie de lei”, a spus ministrul Mediului.

Graţiela Gavrilescu a precizat că programul Rabla Plus continuă pentru maşinile electrice sau hibrid.

„Asta înseamnă şi siguranţa în circulaţie, dar înseamnă un lucru extraordinar de important, să folosim maşini care nu poluează”, a mai spus ea.

Ministrul Mediului a anunţat totodată că din anul 2019 programul Rabla va continua şi ca ministerul de resort îşi propune ca pentru anul viitor să păstreze aceeaşi sumă, care să fie echivalentă cu 50.000 de maşini noi introduse pe piaţă.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joia trecută, bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) pentru anul 2018, rectificat, astfel că programul Rabla Clasic va fi suplimentat cu 198 milioane lei, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, ceea ce reprezintă un număr de 30.000 de prime de casare noi.