Piața Centrală și magazinele ce vând produse agroalimentare sunt pline, la această dată, cu legume și fructe. Cele mai multe dintre produsele etalate pe tarabe  erau aduse, până nu demult, din import, pe lângă ele strecurându-se și câteva mărfuri produse de fermierii din județ.

Totodată dacă până acum, ceva vreme, cumpărătorii se înghesuiau să cumpere produsele de afară acum lucrurile s-au schimbat, legumele și fructele noastre fiind mult mai căutate, cu siguranță datorită gustului mult mai aproape de realitate, deși acum și la noi producătorii au început să folosească substanțe chimice de forțat coacerea și mărire a volumului produselor, asta însemnând denaturarea calității lor.

În mod surprinzător, am aflat că, deși până ieri bulgarii erau recunoscuți ca grădinarii zonei noastre balcanice, iată că lucrurile încep să se schimbe. Din discuțiile avute cu câțiva comercianți de produse agro alimentare din țara vecină, mai precis din orașul Ruse, aceștia ne spuneau că în ultimii ani piețele lor achiziționează legume în special din România, respectiv de la fermele din județul Giurgiu sau din piețele de en gros din București.

Directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Giurgiu (DAJ), Petra Ochișor, ne confirma acest lucru, precizându-ne că în afară de România, bulgarii  mai cumpără produse agro alimentare din Macedonia.

În consecință, lucrurile au început să se schimbe și în zona balcanilor în ceea ce privește piețele de desfacere, România devenind tot mai competitivă și mai atractivă, în acest context,  mai ales pentru statele din zonă.

(Jurnal)