Primarul din Florești-Stoenești, Dumitru Constantin: „Încurajarea și transmiterea mesajelor antivaccinare ar trebui aspru pedepsite!”

0
256

Cu toții traversăm o perioadă dificilă generată de pandemia COVID-19. La nivelul comunei Florești Stoenești, comună cu un număr mare de locuitori ce se află situată la doar 30 de km de București, gradul de vaccinare este sub 25%. Deși are un număr mare de vaccinați, situând-o pe locul 2 la nivelul județului Giurgiu, situația este departe de ceea ce își dorește primarul, Dumitru Constantin.

Acesta se arată îngrijorat de faptul că deși numărul persoanelor decedate în ultima perioadă de Covid19 a fost ridicat, cetățenii comunei nu au înțeles încă importanța vaccinării.

Dacă până acum ceva timp, la nivelul comunei a existat un punct de vaccinare, acesta nu își mai găsea utilitatea datorită numărului extrem de mic de vaccinați zilnic. „Erau zile când nu se vaccina nimeni”, ne spunea primarul Dumitru Constantin.

Comuna se află aproape și de București, iar doritorii se pot vaccina la punctul de vaccinare din incinta Metro Voluntari, dar și la Spitalul de Pediatrie din Bolintin Vale.

Mesajul pe care primarul îl transmite și pe această cale cetățenilor comunei este acela de a se vaccina și de a nu mai asculta toate mesajele antivacciniste care apar la diverse televiziuni. „Încurajarea și transmiterea acestora ar trebui aspru pedepsită, deoarece influențează într-o măsură extrem de mare indecișii, dar și persoanele care nu au atâta carte, încât să poată să facă singuri alegerea corectă” ne mai spunea Dumitru Constantin.

(Ana Magheru)