În informarea venită astăzi din partea Prefecturii, Comuna Slobozia este foarte aproape de pragul de 7,5 la mia de locuitori, în ceea ce privește incidența COVID, în ultimele 14 zile.

Am dorit să aflăm ce măsuri se iau în localitate, astfel încât, această rată să scadă în următoarea perioadă și care este motivul pentru care numărul persoanelor infectate cu COVID este atât de mare în comună.

Contactat telefonic primarul Florin Gheonu ne-a declarat: „Azi, mâine, vom ieși din zona de incidență, am informat populația să nu iasă din casă fără motive intemeiate, am dezinfectat spațiile care sunt cel mai aglomerate, magazinele se închid de la ora 18:00. 

Poliția patrulează mereu și ia măsuri împotriva persoanelor care nu respectă regulile, pe tinerii pe care îi mai găsesc seara pe străzi acestora nu li se aplică amenzi, nici nu ar avea de unde să le plătească.

Am avut în trecut cazuri în care în locul unei amenzi de 2.400 de lei, instanța a decis ca reclamatul să presteze 6 ore de muncă în folosul comunității (N. Red. asta înseamna 400 de lei pe oră)”

„Numărul mare al incidenței este dat de faptul că la noi în comună se fac multe testări, dar măsurile de prevenție care au fost luate din momentul când incidența era doar de 4 la mie, vor avea efect în cel mai scurt timp”, ne spunea Primarul Florin Gheonu.

(Jurnal)