Președintele USR, Cătălin DRULĂ, a cerut premierului Ciolacu să o demită pe Gabriela Firea din Guvern! Cum comentează președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, acest caz…

0
548

După scandalul iscat de grozăviile de neimaginat dezvăluite de presă în căminele de bătrâni  din Voluntari,  USR a cerut conducerii Parlamentului, să convoace săptămâna viitoare comisiile de specialitate pentru audierea instituţiilor cu atribuţii de monitorizare şi control în respectarea drepturilor persoanelor vârstnice şi/sau cu dizabilităţi.

Este vorba de Avocatul Poporului, Consiliul de Monitorizare, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, ministerele responsabile.

Totodată, Preşedintele USR, Cătălin Drulă, i-a cerut premierului PSD Marcel Ciolacu să o demită pe Gabriela Firea din guvern după dezvăluirile despre azilele groazei conduse de apropiaţii săi.

”Ciolacu, clanul ororilor din Voluntari are un nume – Firea!” – a mai declarat președintele Cătălin Drulă, solicitând totodată premierului Marcel Ciolacu să nu transforme anchetele privind azilele groazei într-o operațiune de mușamalizare.

La rândul său, Președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, comentează acest caz, considerând că toate probele scoase la iveală până acum demonstrează, fără niciun echivoc, că ministrul Ministerului Familiei,Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea avea cunoștință de ”ororile” din aceste azile de bătrâni :

”Cine își închipuie că asemenea condiții prezente în azilul din Voluntari erau pur și simplu întâmplătoare este cel puțin naiv.

Faptul că azilul era patronat de către omul de încredere al doamnei Firea. plus faptul că instituția cu drept de control era condusă de sora doamnei Firea, plus faptul că în afacere a fost prezentă și consiliera doamnei Firea, sunt premise care conduc spre concluzia că doamna Firea, cel puțin a tolerat, dacă nu chiar a girat, ororile din acele case.

Cred că doamna Firea trebuie să facă un pas în spate până la clarificarea tuturor acestor aspect” – a mai precizat Ciprian Alexandru, Președintele USR Giurgu.

(Jurnal)