Incendiu, duminică, la Hulubești, în județul Giurgiu…!

0
454

Aproximativ 300 de baloți de paie, ce erau depozitați într-o gospodărie din localitatea Hulubești , județul Giurgiu, au ars, ieri după-amiază, într-un incendiu iscat din senin.

Echipajele ISU au intervenit astfel încât flăcările să nu se extindă la anexele gospodărești și la utilajele agricole aflate în apropierea casei proprietarului.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni și Stației Mihăilești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au fost sprijiniți cu un buldoexcavator pus la dispoziție de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Călugăreni.
Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 100 mp, iar cauza probabilă de producere a acestuia a fost autoaprinderea.
Pentru că ne aflăm în plină campanie agricolă, reamintim faptul că furajele se pot autoaprinde dacă sunt depozitate înainte de a fi uscate sau în locuri ce nu sunt ventilate corespunzător. De asemenea, prin natura lor combustibilă, acestea se aprind foarte repede în prezenţa oricărei surse deschise de foc.

Intervențiile pentru stingerea incendiilor de furaje sunt solicitante pentru pompieri. Aceștia sunt nevoiți să acționeze continuu, ore în șir, în condiții dificile, să verifice fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere.

Pompierii solicită ca măsuri de prevedere printre altele ca intrarea în depozitul de furaje  să se realizeze pe un singur drum care va fi menţinut permanent liber pentru a permite accesul autospecialelor de intervenţie, în caz de incendiu, iar  amplasarea depozitului de furaje să fie cât mai aproape de o sursă de apă.

Și nu uitați….depozitaţi paiele şi fânul numai după ce au fost uscate în prealabil!