Poliția avertizează asupra atacurilor hackerilor pe email! Cum arată mesajele…

0
173

Poliţia Română atrage atenţia asupra unui atac phishing pe email: „Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU ați dat curs ”.

IGPR prezintă un atac care are în centru o bancă. Hackerii încearcă să îi înșele pe oameni spunând că au contul blocat și trebuie să își actualizeze datele.

Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU ați dat curs de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă.
La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem acestor atacuri de tip #phishing”, este mesajul postat de Poliţia Română.

Rugămintea polițiștilor este aceea de a discuta cu bunicii sau persoanele dragi care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.

„Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă. Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!”, continuă mesajul postat de către organele de Poliție.

(Jurnal)