Oaspeți de seamă la deschiderea noului an școlar la Școala Gimnazială din Remuș

0
1077

La festivitatea de deschidere a noului an școlar, Școala Gimnazială din Remuș a beneficiat de oaspeți de seamă – prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei, primarul comunei Frătești, Pană Gabriel, părintele Stelian Mușat, directoarea școlii, Florentina Penciu, administratorul Nicolae Copăceanu, cadrele didactice ale școlii, elevii copleșiți de emoții, dar și nerăbdători în același timp, dar și părinții acestora, plini de speranțe că noul an se va desfășura mai mult cu prezență fizică, decât online.

Încă din prima zi a mandatului său de primar, Gabriel Pană a considerat educația o prioritate.

Sub motto-ul:

„Copiii sunt viitorul

Suntem dedicați succesului lor”, Primăria Frătești s-a gândit la viitorul copiilor comunei sale, dorindu-și ca școlile să fie prietenoase, iar copiii să vină cu drag la școală.

Astăzi în prima zi a noului an școlar, elevii de la Școala Gimnazială din localitatea Remuș au găsit școala schimbată total, aceasta fiind în totalitate renovată. Astfel, copiii vor beneficia de condiții excelente pentru desfășurarea orelor de curs.

Trebuie menționat că această școală nu mai avusese parte de reabilitare sau modernizare în ultimii 20 de ani. Dacă în trecut clasele purtau un miros puternic de mucegai, nefiind deloc prietenoase cu copiii, acum clasele sunt renovate integral, sunt vesele parcă, așteptându-și elevii dornice să le fie alături pe parcursul acestui an școlar.

Toaletele exterioare vor fi date uitării, copiii beneficiind de toalete interioare, odată cu modernizarea școlii.

Toate clasele dispun de mobilier modern. Există chiar și un laborator de informatică, dotat cu calculatoare, dar și cu rețea de internet. Totodată, s-a realizat și reabilitarea exterioară a școlii, montându-se și burlane pluviale pentru evacuarea apei de ploaie.

Toată această investiție a fost realizată integral cu banii Primăriei Frătești.Primarul comunei Frătești ne declara că „a ieșit o treabă bună, datoria elevilor fiind doar să învețe și să-și bucure părinții”.

De asemenea, prefectul de Giurgiu le-a urat copiilor „un an plin de realizări, să fie cuminți și ascultători, spunându-le acestora că sunt cei mai frumoși copii pe care i-a văzut în cursul acestei dimineții”.

Mult succes dragi copii! Succes în noul an școlar, copiilor din toată țara.

(Ana Magheru)