Plutonier adutant șef Ghincea Cornel din Detașamentul de Pompieri Giurgiu a primit ”Emblema de Onoare” a MAI din mâna ministrului Cătălin Predoiu!

0
1957

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel, din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, a primit, astăzi (luni, 17 iulie – 2023), Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne. 

Distincția onorifică i-a fost acordată cu ocazia sărbătoririi Zilei Ministerului Afacerilor Interne, în semn de apreciere pentru curajul, promptitudinea și stăpânirea de sine de care a dat dovadă în luna septembrie a anului trecut, când i-a salvat viața unei fetițe din localitatea Adunații Copăceni.

Pompierul giurgiuvean a primit emblema din partea ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Cornel Ghincea  își aduce aminte de un moment greu  din activvitatea sa când trebuia să acționeze repede, fiind vorba de viașa ubui om:

„Eram în Adunații-Copăceni, cu treabă. Mă oprisem de vorbă cu cineva și la un momentat dat, am auzit țipete dintr-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe” –  povestește Cornel.

– Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac! – striga femeia disperată. Cornel a intrat imediat în curte și a luat copilul în brațe.

Atunci am văzut că fetița era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii. Ca paramedic SMURD știam că trebuie acționat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca fetița să reacționeze. 

O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație… ” își mai amintește Cornel.

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel este pompier din anul 2007, fiind pentru colegii săi , cât și pentru toți cei ce îl cunosc un exemplu de dăruire, de omenie și de profesionalism.

Îl felicităm pentru distincția primită urându-i sănătate, perseverență și multe împliniri atât în profesia căreia s-a dăruit, cât și în viața de familie.

(Jurnal)