Meteorologii avertizează: COȘMARUL nu s-a terminat…Urmează mult mai multe zile caniculare!

0
441

Meteorologii avertizează că zilele caniculare nu s-au încheiat și că vor urma  în continuae, mult mai multe …

Ba există șanse mari ca luna iulie să înregistreze cele mai ridicate temperaturi globale din ultimii 120.000 de ani !! – avertizează experții, potrivit The Guardian.

 Nivelurile în creștere de dioxid de carbon din atmosferă și vânturile puternice care au plutit deasupra Atlanticului au declanșat deja valuri de căldură în Texas, Grecia, Spania, Italia și o mulțime de alte națiuni.

Pământul nu a experimentat nimic asemănător de când au început măsurătorile instrumentale ale temperaturii aerului în anii 1850, a dezvăluit săptămâna trecută Organizația Meteorologică Mondială.

Afirmația a fost susținută de Karsten Haustein, cercetător în radiații atmosferice la Universitatea Leipzig. „Șansele sunt ca luna iulie să fie cea mai fierbinte lună vreodată, adică de la Eemian (perioada interglaciară), cu aproximativ 120.000 de ani în urmă.

Potrivit secretarului general al ONU, António Guterres, „schimbările climatice sunt scăpate de sub control”.  El a avertizat că, dacă lumea va persista în amânarea măsurilor cheie necesare pentru limitarea emisiilor de combustibili fosili, planeta va trece „printr-o situație catastrofală.

(Jurnal)