Petre Daea a fost numit din nou Ministru al Agricuturii, după ce a mai ocupat acest post în Guvernele Năstase, Grindeanu, Tudose și Dăncilă.

Daea a devenit cunoscut mai ales după ce  a impus scoaterea cormoranilor de pe lista păsărilor protejate de vânători  și prin  dorința sa de a impune oaia ca brand de țară, surprinzând prin descrierile sale inedite: ”Oaia este o statuie  vie!” sau ”Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie!”

Social-democratul are astăzi  72 de ani, fiind de profesie inginer agronom. El a  fost propus de PSD în locul lui Adrian Chesnoiu, anchetat de DNA pentru că ar fi trucat angajări la minister.

Ministrul face în acest zile un turneu prin țară, în zonele unde seceta a făcut ravagii, dorind – așa cum declara – să vadă cu ochii lui cât de afectată este agricultura, considerând că: „Trebuie să vezi suferința plantelor la fața locului”…

Investitura sa de la Cotroceni a durat doar câteva minute…

Presa continuă să se amuze cu noile cugetări, marca Petre Daea: „Se apropie masa. Totul e frumos și bine cu o condiție – să ai hrană”,           ” Fiecare om dorește să sacrifice un miel, să mănânce o bucată de carne de miel sau o ciorbă”.

Întrebat la un moment dat dacă a oprit grindina în timpul vizitei Papei, Ministrul a răspuns ferm: ”Da…Da!”

Petre Daea este totodată cel ce a încuiat într-un seif de peste o tonă, în biroul lui, documentele Președinției României la Consiliul UE: Am o lacrimă de respect pentru această ţară pe care trebuie să o servim toţi”.

În consecință, vorba unui confrate din presa națională: ”Cormorani din toate bălțile, uniți-vă!  De ce? Uite Daea!

(Jurnal) 

 

 

Pentru că era de-al casei, ceremonia depunerii jurământului la Cotroceni a părut o formalitate.are pe mână 21 miliarde de euro, bani europeni la Agricultură.