„Nu mai avem timp, în USR, de vedetisme și de politică imatură” – și-a început declarația de presă noul Președinte al USR, imediat după încheierea votului și aflarea rezultatului.

Votul a început joi dimineața și s-a desfășurat online. De precizat că Președintele USR a fost ales prin votul tuturor membrilor.

Deși a fost primul tur, cu 6 candidați, la alegerile pentru desemnarea noului președinte al USR, organizate majoritatea voturilor  a fost obținută de  Cătălin Drulă, ce ocupa deja funcția de președinte interimar al USR. Rezultatul va fi validat însă de un Congres, care se va organiza în data de 16 iulie, anul acesta.

Cătălin Drulă a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR cu 71,3% din cele 18.177 de voturi exprimate.

De azi nu mai suntem echipa lui cutare sau cutărică, suntem toți USR (…) Cine înțelege că munca și spiritul de echipă produc rezultate e binevenit și e colegul nostru bun și vom construi, de-aici, cu toți colegii noștri, indiferent de ce opțiuni au avut, dar ce nu mai putem să facem e că nu mai avem timp, în USR, de vedetisme și de politică imatură. Cine rămâne acolo se plasează singur în afara partidului.

(…) suntem aici ca să le spunem românilor că există speranță. Oamenii sunt, pe bună dreptate, îngrijorați în aceste zile. După doi ani de pandemie s-au trezit cu o trădare pe masă, a lui Iohannis, care a adus PSD-ul la guvernare și cu o criză economică și cu socialism cu epoleți la guvernare.

(…) sunt aici ca să vă spun răspicat: Da, se poate! Putem avea și bună guvernare, putem avea politicieni care să fie în slujba poporului, cu adevărat – sunt câteva din declarațiile sale după aflarea rezultatului voturilor.

Cătălin Drulă a mai ținut să precizeze  că ”amploarea crizei este cauzată de guvernarea banditească a PSD și PNL” și că  ” USR e timpul unei noi epoci, cea de maturitate și stabilitate. De azi suntem o singură echipă, USR.

La finalul disertației sale Cătălin Drulă a mai spus: Dați-ne voturile, nu mai dați voturile bandiților ăstora, care vor să ne facă să credem că asta e, atât se poate.

Despre candidatura la prezidențiale, noul președinte USR a spus că se mai  gândesște și că va  anunța atunci când va  decide acest lucru…

La aceste alegeri, pe locul al doilea a fost votat Cătălin Teniță, deputat USR de București, cu 14,8% din voturi, iar pe locul al treilea, fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care a primit 11,2% din voturi.

Ceilalți 3 candidați – George Ungureanu, Miroslav Tașcu-Stavre și Alexandru Kiss – au avut scoruri mai mici de 1%.

 În scurt timp vom reveni cu o declarație a președintelui USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, despre modul în care s-au desfășurat aceste alegeri, știut fiind că Organizația de la Giurgiu a susținut candidatura noului președinte, ales,  Cătălin DRULĂ.

(Jurnal)