În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin P.T.F. Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, pentru aproximativ 1.100 camioane, 5.200 autoturisme și 18.800 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară, pentru aproximativ 1.200 camioane, 5.900 autoturisme și 19.400 de persoane.

La momentul actual, la nivelul P.T.F. Giurgiu, la turisme, controlul se efectuează,  pe câte 4 artere pe sensul de intrare în țară și pe câte 5 artere pe sensul de ieșire din țară, media timpului de așteptare  pentru efectuarea formalităților de frontieră fiind apropiată de valorile normale.

Pentru autocamioane, traficul prin P.T.F. Giurgiu se desfăşoară pe câte cinci artere de control atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire din țară, media timpului de așteptare, în prezent, pentru efectuarea formalităților de frontieră este de 30 de minute.

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ şi fluent.

Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate atât  arterele de control cât și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie.

Recomandăm persoanelor să pregătească din timp documentele de călătorie necesare pentru tranzitarea frontierei, să verifice şi să pregătească documentele necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control, să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

(Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu
Subinspector de poliție Raluca DUMITRACHE)