Miercuri, 10 martie,  Inspectoratul de Poliție al Județului  Giurgiu a transmis un comunicat în care se arată:

 ”În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Giurgiu, Ilfov, Argeş, Călăraşi, Dolj, Dâmboviţa şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 32 de mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile unor persoane bănuite că se ocupă cu prelucrarea şi comercializarea de tutun  de fumat, deţinut în afara antrepozitului fiscal”.

Sursa citată a precizat că membrii grupării sunt bănuiţi că achiziţionează tutun brut (foi) din Bulgaria şi de la persoane din zona de sud a României care se ocupă cu cultivarea de tutun, pe care ulterior îl prelucrează, în mod clandestin, în tutun de fumat, folosind diferite instalaţii artizanale (mori de tocat, cazane de fierbere, etc.), după care îl comercializează prin intermediul anunţurilor postate în mediul online.

Totodată poliţiştii vor ridica de la un număr de cinci oficii poştale şi o firmă de curierat, documente privind expediţia tutunului şi sumele încasate ramburs.

Pe numele a 20 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul I.P.J. Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice pentru activităţi procedurale”, a mai transmis IPJ Giurgiu.

În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste 1kg de tutun de fumat şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Jurnal