Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a explicat cum îți poți obține/ descărca adeverința de vaccinare introducând  câteva date de siguranță.

”Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor – a mai adăugat coordonatorul campaniei

În acest mod adeverința de vaccinare se poate obține accesând linkul adulti.renv.ro.  Aici utilizatorul trebuie să apese pe butonul „OBȚINEȚI ADEVERINȚA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”.

Se va  deschide o notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, cu care  solicitanții trebuie să fie de acord, completând în josul paginii. De aici persoana va fi trimisă la pagina de autentificare cu CNP și număr de telefon după care  se va primi un cod de siguranță prin SMS și în sfârșit se va intra în posesia adeverinței de vaccinare.

(Jurnal)

Reprezentantul  Institutului Naţional de Sănătate Publică, a explicat în conferința de presă că documentul va avea disponibile de săptămâna viitoare și datele din pașaport. Documentul este primit și în format fizic, după administrarea dozei de vaccin.