Patru tineri marocani, depistați de polițiștii de frontieră giurgiuveni. Unde erau ascunși…

0
225

       Patru cetăţeni marocani, ascunşi în compartimentele marfă ale unor ansambluri  rutiere, printre scaune auto și materiale de construcție, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, încercând astfel să intre ilegal în România.

În zilele de 11 și 12 septembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean român și unul din Belarus, care conduceau câte un ansamblu rutier. Șoferul român transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, materiale de construcție din Turcia pentru o societate din România, iar celălalt șofer transporta scaune auto din Turcia pentru Federația Rusă.

În urma controalelor preliminare efectuate asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că prelatele celor două ansambluri rutiere erau tăiate și cusute, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unor controale amănunțite asupra autocamioanelor. Astfel, în compartimentele pentru marfă, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse, în total, patru persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt din Maroc şi au vârste de 21 de ani, respectiv 22 de ani.

Aceştia au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijloacele de transport, fără ca șoferii să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetăţenii marocani intenționau să ajungă în Germania.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, șoferul din Belarus, mijlocul de transport şi cei patru tineri marocani au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.        

 (Jurnal)