Patru persoane depistate ascunse într-un ansamblu rutier, în P.T.F. Giurgiu

0
239

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, doi cetățeni sirieni și doi cetățeni irakieni care intenţionau să treacă ilegal frontiera, ascunși într-un ansamblu rutier, cu scopul de a ajunge în Germania.

În ziua de 28.05.2022, în jurul orei 11.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc, care conducea un ansamblu rutier. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, capace din metal pentru borcane din Turcia pentru România.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au observat faptul că prelata semiremorcii este tăiată, iar în interiorul acesteia au descoperit ascunse, patru persoane de sex masculin. La cercetări, polițiștii au stabilit că persoanele în cauză, sunt de naționalitate siriană și irakiană.

Persoanele în cauză nu dețineau documente de identitate asupra lor și au declarat că s-au urcat în semiremorca mijlocului de transport, într-o parcare din Turcia fără știrea șoferului, cu scopul de a ajunge ilegal în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor anterior menționate, iar conform protocolului româno-bulgar, aceștia împreună cu  șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.