Papa Francisc: ”Nu poţi să crezi în Dumnezeu şi să fii mafiot .  Încetaţi să vă gândiţi doar la voi şi la banii voştri!”

0
140

…Iată un mesaj făcut de Papă, ce ar trebui să aibă ecouri și în România.

Aflat în Sicilia, Papa Francisc a lăudat sacrificiul preotului Iosif Puglisi, asasinat de mafie cu douăzeci şi cinci de ani în urmă. Papa  le-a transmis mafioţilor că nu sunt creştini, transmite presa internațională, citată de Agerpres.

”Nu poţi să crezi în Dumnezeu şi să fii mafiot, cine este mafiot nu trăieşte ca un creştin, pentru că prin viaţa sa defăimează numele lui Dumnezeu”, a declarat Francisc în predica din timpul slujbei oficiate la Palermo în memoria prelatului, în faţa a zeci de mii de credincioşi adunaţi în zona portuară a capitalei Siciliei. 

Adresându-se cu formula ”fraţi şi surori”, dar folosind şi cuvântul ”mafioţi”, suveranul pontif i-a îndemnat la schimbare pe membrii crimei organizate, dintre care unii merg la biserică şi se închină deschis. ”Le spun mafioţilor: schimbaţi-vă, fraţi şi surori! Încetaţi să vă gândiţi doar la voi şi la banii voştri… Întoarceţi-vă la adevăratul Dumnezeu, Iisus Hristos, dragi fraţi şi surori”. 

 (Jurnal)