O țară plină de falsuri, în care nimeni nu mai este ce pare a fi.

0
681

Recent scriam despre faptul că polițiștii  au făcut, cu noaptea în cap, peste 200 de percheziții  în București și alte 33 de județe, într-un dosar în  care mai multe persoane erau  bănuite că ar fi falsificat diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care ulterior le-au vândut.

Acțiunea s-a desfășurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

La momentul acela o giurgiuveancă deschidea cutia Pandorei, întrebându-se retoric pe facebook câți dintre funcționarii publici și șefi de instituții din Giurgiu, or fi deținători de diplome falsificate sau cu studii absolvite fără vreo oră de participare la cursuri, sau un  examen susținut în fața vreunei comisii de examinare.

Mai curând decât ne așteptam iată că precedentul s-a creat și la Giurgiu, cu Bogdan Bratu (Beche), ridicat deunăzi de polițiști,  acesta fiind al treilea șef de instituție acuzat că și-a falsificat diploma pentru a ajunge într-o funcție publică, într-un singur an!

Probabil la acest moment sunt mii de teze de doctorat, plagiate, teze de licență și diplome de absolvire false. Povestea este arhicunoscută.  Ne-am plictisit de ea, dar  rămâne un exemplu extrem de nociv pentru învățământul românesc, devenit  volens-nolens, o adevărată fabrică de diplome cotra-cost și de doctorate făcute la comandă.  Și uite așa ne-am trezit cu o mulțime de idioți cu diploma de  doctori si de imbecili licențiați, majoritatea analfabeți functional.

Respectivii se servesc de diplome acolo unde au fost numiți, fâlfâindu-le ca pe un trofeu de vânătoare.   Și realitatea nu este prea departe căci de fapt indivizii  aceștia au împușcat o diplomă nici decum nu au obținut-o în urma unor merite.

Trăim, după cum se vede,  într-o țară a imposturii. O lume plină de falsuri, în care nimeni nu este ce pare a fi. O lume în care  toți aceștia se dau drept altceva decât sunt. Care este scopul?  Acela de a obține un post, sa  pună mâna pe o afacere, să ajungă pe un funcție eligibilă de parlamentar, șef de instituție, consilier, sau pur și simplu un simplu bugetar ”de lux”!

 De fapt totul este  o comedie pentru că de cele mai multe ori,  cei care îi angajează sunt,la rândul lor, tot niște impostori. Persoane care și-au luat examenele (daca le-au luat! ) contra plicuri cu bani, sau folosind sistemul PCR, adică Pile, Cunoștințe, Relații.

În România, impostura este la ea acasă. Competiția reală, pe criteriul  valorii, a murit demult.

Potrivit unor surse judiciare, prețul unui atestat professional, astăzi, a ajuns la  500 lei, în timp ce pentru o diplomă de studii, falsificatorii cer  între 4.000 și 8.000 de lei.

Astăzi, se face comerț cu orice falsuri…De la diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licențe de pescuit, de navigație, ba chiar  cu autorizații de pescuit calcan (!?) și tot felul de atestate, până la certificate de vaccinare!

De aceea marea dilemă a cetățenilor de bună credință este cum să supraviețuiască într-o lume a butaforiei, în care nu mai poți deosebi autenticul de falsuri, și mai ales valorile reale  de  impostură.

(City Zen)