„Școală sigură pentru copiii cu dizabilități”

0
273

Miercuri, 28 aprilie 2021la ora 12:00 va avea loc un eveniment social derulat la Școala Gimnazială Specială din str. 1 Decembrie 1918, nr. 83 din municipiul Giurgiu, în cadrul proiectului „Școală sigură pentru copiii cu dizabilități”, derulat de Asociația „Prietenii de lângă tine” în parteneriat cu Kaufland România.

Analizând situația din Școală Gimnazială Specială Giurgiu și ținând cont că beneficiarii acestei școli sunt copii cu diverse dizabilități s-a identificat nevoia asigurării de produse specifice care, prin utilizarea lor, să reducă riscul infectării cu virusul SARS-CoV-2. Marea majoritate a copiilor care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale Speciale Giurgiu provin din familii aflate în dificultate. Proiectul – care se adresează celor 97 de copii cu dizabilități care frecventează cursurile și familiilor lor, precum și celor 33 de cadre didactice -, se circumscrie măsurii vizând interesul strategic național, acela de a asigura în bune condiții desfășurarea activităților; va permite elevilor să participe în mod direct, egal și nediscriminatoriu, la procesul educațional, dar și de recuperare.

Scopul acestui proiect este de a diminua riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și deprinderea regulilor de igienă la copiii cu dizabilități din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale Giurgiu, precum și sprijinirea familiilor copiilor cu dizabilități.

La eveniment vor participa europarlamentarul Dan Motreanu și conducerea CJ Giurgiu, Președintele Dumitru Beianu și vicepreședintele Elisabeta Mihalcea.