De trei ani de zile, fundătura Tufănicii (o străduță aflată în apropiere de Drumul Popa Florea) din municipiu are aspectul unei ulițe desfundate de țară, deși tot de atâta timp locuitorii celor 12 gospodării (finalizate) din zonă primesc promisiuni de asfaltare.

„Nu mai știm către cine să ne adresăm. Anul trecut, înainte de alegeri, după ce s-a finalizat racordarea tuturor cetățenilor la utilități, urma să înceapă lucrările de asfaltare. Chiar fuseseră aduse bordurile care, după alegeri, au fost luate de aici. Ne-au pus, așa, un strat subțire de griblură de asfalt, dar cam atât. Ploile și zăpada au transformat strada într-o uliță impracticabilă. Plecăm la serviciu dimineața, ne lăsăm cizmele de cauciuc la ieșirea de pe stradă, și le „recuperăm” la întoarcere. Cumpărăturile le cărăm în brațe, pentru că nu putem intra cu autoturismele. Ne-ar trebui un tanc să ajungem la locuințe. Repet, de trei ani de zile primim în permanență doar promisiuni. Nici iluminat stradal nu avem, am pus eu un stâlp cu un bec la mine în curte, să avem, cât de cât, lumină… Măcar unii dintre noi au avut norocul să își finalizeze locuințele, dar mai sunt vecini care mai au de efectuat lucrări și nu pot ajunge până acasă să le facă…Și, apropo, știți cât plătesc eu impozit? 700 de lei! Măcar niște piatră să ne pună și nouă pe stradă, o potecuță, să putem renunța la cizmele de cauciuc. Nu suntem absurzi, știm că e destul de greu cu banii, dar ne-a ajuns și nouă de atâta amar de vreme cu noroi și cu promisiuni…”, ne spunea unul dintre cetățenii ce locuiesc pe fundătura Tufănicii.

Contactat telefonic, directorul SC Giurgiu Construcții Edilitare SA, Cristian Barbu, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„Cunoaștem situația de pe strada menționată de dumneavoastră. Din păcate, acum nu putem interveni în niciun fel, din cauza condițiilor meteorologice. Dar această stradă este prinsă cu lucrări în această primăvară, astfel că imediat ce starea vremii ne va permite acest lucru, vom interveni pentru remedierea situației”, a încheiat directorul SC Giurgiu Construcții Edilitare SA.

(Jurnal)