O școală din județul Giurgiu în online. 63 elevi și 24 de profesori confirmaţi pozitiv

0
1020

O şcoală din județul Giurgiu a transferat, pentru această săptămână, cursurile în online. În întreg judeţul creşte în fiecare zi numărul elevilor şi profesorilor cu teste pozitive.

 

În întreg judeţul Giurgiu, conform datelor raportate de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, sunt 63 elevi și 24 de profesori confirmaţi, mai multe şcoli având clase transferate în online.

Este vorba de 5 clase (3 în municipiu și 2 în județ), dar și școala din localitatea Stănești, decizie luată la recomandarea DSP Giurgiu.

Cazurile sunt confirmate în urma testărilor din afara programului de testare în şcoli (pentru care nu au mai fost disponibile teste din prima săptămână de şcoală din acest an).

Numărul cazurilor pozitive creşte însă zilnic. Cursurile unei clase se transferă în online la apariţia a trei cazuri pozitive în rândul elevilor, apărute în şapte zile consecutive. Şcolile încep, în schimb, să aibă probleme în a-i înlocui la catedră pe profesorii care au, la rândul lor, teste pozitive şi intră în izolare.

Elevii au primit în această săptămână noile kit-uri de testare.

Conform Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, acesta a recepţionat în weekend noile kit-uri de testare, ambalate în seturi de câte două, care au fost distribuite elevilor astfel ca în data de joi, 27 ianuarie, elevii au putut să se testeze.

(Ana Magheru)