O nouă captură record a polițiștilor de frontieră giurgiuveni

0
217

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 3.100 articole de vestimentație și parfumerie, inscripţionate cu numele unei firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 30.09.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat bagajelor al unui autocar, cantitatea de 2.862 articole de vestimentație și 325 produse de parfumerie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este un  cetăţean turc, în vârsta de 34 de ani. Acesta a declarat că a achiziționat produsele din Turcia, nu deține documente de proveniență pentru ele și nu avea cunoştinţă despre faptul că ar fi fost susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele de vestimentație și de parfumerie, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 154.740 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

(Jurnal)