Nu mai puţin de 29.850 de comprimate  și 20 fiole cu substanţe dopante au fost descoperite de poliţiştii de frontieră de la PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit 29.850 de comprimate și 20 fiole care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, pe care doi cetățeni bulgari au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice, în urma cărora au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport, printre care şi două autocamioane care transportau colete, în regim de curierat, din Bulgaria pentru România.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele marfă ale celor două autocamioane, mai multe cutii ce conțineau 29.850 de comprimate și 20 fiole, ce aveau ca substanţe active tamoxifen, trenbolon şi testosteron, acestea aflându-se pe  lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, prevăzută în Legea 104/2008.

La cercetări, șoferii au declarat că sunt angajații unor firme de curierat din Bulgaria, transportau  coletele si nu aveau cunoștință despre conținutul acestora.

În cauză, conform prevederilor legale, a fost dispusă măsura reţinerii produselor farmaceutice, în valoare de 121.000 lei, iar cetățenii bulgari au fost sancționați contravenţional.

Captura ultimelor 24 de ore întrece captura precedentă, făcută în urmă cu aproape o lună de zile, când aproape 20.000 de comprimate de substanţe dopante au fost confiscate, tot în Vama Giurgiu.