Bancnotă de 50 de euro falsă, descoperită la P.T.F. Calafat

0
957

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, aflat în jurisdicţia Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, au identificat un cetăţean turc care a încercat să achite taxa de pod cu o bancnotă de 50 de euro falsă.

În data de 20.03.2019, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, au fost sesizaţi de către casierul de la încasarea taxei de pod, cu privire la faptul că un cetăţean a încercat să plătească taxa de pod cu o bancnotă de 50 de euro falsă.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră, s-a constatat faptul că persoana în cauză este cetăţeanul turc K. N., în vârstă de 35 de ani, iar în urma examinării bancnotei a reieşit că aceasta nu prezintă elementele de siguranţă specifice uneia autentice.

Persoana în cauză a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota era falsă.

Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale ce se impun.