Legendarul Ilie Balaci, simbolul Craiovei Maxima, a murit duminică dimineaţa, în urma unui stop cardio-respirator, aşa cum au  declarat   surse din rândul cadrelor medicale, care au intervenit la apelul de urgență.

Deși se afla într-o formă foarte bună, după ce s-a distrat  alături de prietenii săi, într-o discotecă până spre dimineață, lui Balaci i s-a făcut rău, personalul medical nemaiputând să-l salveze deși trupul acestuia a fost îndelung resuscitat.

A fost practic ca o petrecere de adio a lui Ilie Balaci…

În memoria jucătorului, meciul FCSB-Craiova , de duminică seara a fost întrerupt în minutul 8, numărul său de pe tricou, în timp ce spectatorii au aruncat în teren cu flori.

Ilie este așa cum susțin cei mai mulți dintre tehnicieni , alături de Hagi și Nicolae Dobrin,  dintre uriașii fotbalului românesc.

Cornel Dinu a avut de spus numai cuvinte frumoase la adresa lui Ilie Balaci, considerandu-l un jucător de fotbal la fel de bun ca marii fotbaliști din Europa.

Cornel Dinu  a ma declarat , cu cinismu-i binecunoscut:  „Noi ne amintim de oamenii de exicepţie, de geniile fotbalistice sau în general de oameni – asta-i barbaria noastră – atunci când ei mor. În rest, nu prea îi băgăm în seamă. Asta-i firea umană.

Cuvintele lui Dinu sunt confirmate prin faptul că atât Ilie Balaci cât și alte glorii ale fotbalului românesc au fost abandonate de prieteni, de presă, imediat ce acestea au părăit competiția …

De data aceasta, la numai 62 de ani, Ilie Balaci nu a mai reușit să fenteze măcar pentru o vreme trecerea în eternitate…Dumnezeu probabil, așa cum declara fiica acestuia,  l-a dorit în echipa mare a Craiovei, acolo în Ceruri, alături de cei care au plecat  dintre noi.

Dumnezeu să te ierte Ilie și să te odihnească ! Cei ce te-au cunoscut și te-au respectat, cu siguranță te vor regreta și nu te vor uita…

(Florian Tincu)