Aveți grijă când mergeți în market și doriți să cumparați POMELO. Cel mai mare fruct din categoria citricelor, ce ajunge uneori până la dimensiunile unui pepene uriaş, bogat în vitamina C,  luteină, betacaroten, potasiu, fier, magneziu şi calciu cât  şi vitaminele B1, B2, B3, B5 şi B9 poate însă oferi surprize neplăcute.

Recent, directorul general al Autorității pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, a avertizat consumatorii să citească foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpără, pentru că unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil (E233), o substanţă foarte periculoasă, folosită pentru combaterea bolilor la plante. Pe lista fructelor care ar putea conţine această substanţa se află şi pomelo.

Citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja citricelor, este folosită pentru combaterea bolilor la plante si are o acțiune fungicidă. Substanța ar putea fi cancerigenă. Atacă ficatul şi rinichii. Peste 100 de kg de pomelo din China şi grepfruit din Turcia stropite cu fungicide periculoase au fost descoperite deja într-un hipermarket din București, de unde posibil caa și alte firme din Giurgiu să se aprovizioneze.

În plus am menționa calitatea foarte proastă a fructelor pomelo  la acest moment , aflate în unele marketuri din Municipiul Giurgiu. Fructul  multora dintre acestea are coaja și de 3 cm grosime, iar miezul este uscat și înecăcios.

(Jurnal)