Jurnalista Victoria Marinova, directoarea postului bulgar TVN, a fost violată și ucisă în bătaie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în orașul  Ruse.

Marinova, în vârstă de 30 de ani, era implicată în mai multe investigații jurnalistice privind corupția din Bulgaria, a mai precizat OCCRP pe Twitter.

Jurnalistul si analistul Ruslan Trad a scris pe Twitter că ultimul reportaj al Victoriei Marinova se referea la deturnarea de fonduri publice.

Trad a precizat ca jurnalista a fost mai întâi violata și apoi torturata înainte de a fi ucisă.

Site-ul bulgar de investigatii Bivol.bg anunta ca Victoria Marinova a difuzat înainte să fie ucisă un reportaj despre investigația GP Gate, în care apar nume grele, printre care și cel al premierului Boyko Borissov, dar și al companiei ruse ”Lukoil”.

Viktoria Marinova este cea care i-a intervievat recent pe cei doi jurnalişti arestaţi în Bulgaria, Dimitar Stoianov şi românul Attila Biro, de la ”Rise Project”. Cei doi au fost reţinuţi pe 14 septembrie de Poliţia bulgară în timp ce documentau un caz de fraudă cu fonduri europene.

Majoritatea obiectelor personale ale jurnalistei lipseau în momentul în care jurnalista a fost găsită în iarbă, într-o zonă mai puţin aglomerată a promenadei din Ruse. Încă nu există suspecţi în acest caz.

Marinova este cel de-al treilea jurnalist european asasinat în mai putin de un an, dupa Daphne Caruana Galizia în Malta și Jan Kuciak în Slovacia.

(Jurnal)