O comisie mixtă de control a Prefecturii va efectua verificări cu privire la legalitatea comercializării produselor de origine animală și non-animală, în perioada apropieriiPaștelui

0
454

Conform unui comunicat remis de către Instituția Prefectului Giurgiu, redacției ziarului nostru,  ” În contextul apropierii sărbătorilor pascale și a zilelor municipiului Giurgiu, la nivelul județului Giurgiu, o comisie mixtă de control înființată prin ordin al prefectului va efectua verificări cu privire la legalitatea comercializării produselor de origine animală și non-animală.

Comisia mixtă este formată din reprezentanți ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu, ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, ai Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu și ai Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

Membrii comisiei își vor desfășura activitatea în perioada 06 – 23 aprilie 2023.

Controalele vor fi efectuate în pieţe, târguri și oboare de animale. De asemenea, vor fi verificate rețelele de desfacere şi de valorificare a cărnii de miel, precum şi comerţul stradal.

Echipele de control vor verifica dacă produsele scoase la vânzare sunt păstrate în condiţii optime şi respectă normele de calitate prevăzute de lege, iar o atenție deosebită va fi acordată produselor tradiționale care se consumă în perioada sărbătorilor pascale.

Activitatea de control va fi coordonată de reprezentantul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, care are obligaţia să informeze prefectul de îndată, telefonic şi în scris, despre neregulile constatate.

Precizăm că la ora actuală, în județul Giurgiu, un singur târg de animale este autorizat din punct de vedere sanitar-veterinar. Acesta este amenajat în satul Copaciu, comuna Ghimpați.”

(Sursa: Biroul de presă al Instituției Prefectului – județul Giurgiu)