De puțin timp în Municipiu au fost trasate pe șoselele principale marcaje rutiere care  îi contrariază pe tot mai mulți giurgiuveni, cei care plătesc taxe și impozite pentru ca autoritățile să le ușureze traiul de fiecare zi și nicidecum să îl îngreuneze. Așa se face că de ceva timp pe arterele principale ale Municipiului au fost trasate niște linii continue care îi obligă pe conducătorii auto ori să ocolească kilometri întregi, strecurându-se pe străduțe lăturalnice pentru a ajunge la domiciliu, ori să  ruleze  până la ieșirea din Giurgiu (de exemplu!), pentru a putea să treacă pe partea cealaltă a șoselei.  

Este cazul liniei continue marcată în dreptul cateringului Sunny, care îi obligă pe conducătorii auto să iasă aproape din oraș, dincolo de pasarelă, pe la sensul giratoriu aflat în intersecția șoselei București cu șos. Prieteniei. O altă anomalie este faptul că pentru a intra pe strada „Trandafirilor ”, unde sunt comasate o sumedenie de imobile și blocuri de locuințe, cât și pentru a intra pe strada adiacentă complexului alimentar Pati BAR (șoseaua București), conducătorul auto este nevoit să parcurgă kilometri întregi până la cele două sensuri giratorii (din dreptul stației Petrom și de la Spitalul județean de Urgență). Și toate acestea deși cele patru benzi dau posibilitatea, spațial, autovehiculelor, să depășească, fără a-i pune în pericol pe ceilalți participanți la trafic.

Un autoturism care vine dinspre Centru și dorește să ajungă la una din farmaciile  aflate în dreptul Spitalului de Urgență este nevoită să parcurgă vreo doi kilometri, ocolind pe la sensul giratoriu din intersecția cu șoseaua Oinac, apropiat  de cimitirul Smârda. Și exemplele pot continua…

În acest context, tot mai mulți giurgiuveni, scandalizați de calculele  Poliției Rutiere Giurgiu și a autorităților locale, mai în glumă , mai în serios ne-au cerut să le trimitem lunar șefilor acestor instituții  nota de plată a cheltuielilor cu carburantul, sume ce se adaugă, celor de până acum, fiind impuse de respectarea noilor  marcaje.

Numai așa – spun ei în comentariile trimise către redacție – cele două instituții ne pot dovedi că sunt „în slujba cetățeanului ”, așa cum se grăbesc, de fiecare dată, să afirme, atunci  când au ocazia să facă declarații.  Extrem de supărat, un contribuabil amintea liderilor instituțiilor amintite mai sus că nu plătim an de an taxe și impozite pentru a fi plimbați pe la dracu-n praznic pentru a ajunge spre seară la domiciliu.

Probabil că ați înțeles acum de ce în Statele Unite cei ce își aleg șeriful și componența poliției locale, sunt cetățenii comunității  pentru ca o astfel de bătaie de joc să nu se întâmple niciodată.

(City ZEN)  

Foto: Google Earth