În încercarea de a-i încuraja pe oameni să se hrănească sănătos, marile rețele comerciale și producătorii de alimente au creat noi etichete, pentru a avertiza asupra produselor cu conținut mare de zahăr și grăsimi. Nutri-Score a fost dezvoltat pentru a simplifica alegerile consumatorilor în vederea adoptării unei diete mai echilibrate.

Nutri-Score este un sistem de etichetare, pe partea din față a ambalajului, care ajută la identificarea valorii nutritive a unui produs alimentar. Spre deosebire de alte sisteme, afișajul colorat de la verde închis la roșu, precum și clasificarea de la A la E, oferă o imagine de ansamblu rapidă și facilitează selecția produselor alimentare printr-o comparație directă. Dar hai să învățăm împreună Care este interpretarea etichetelor…

Produse care pot fi consumate des

Litera A – fructe şi legume

Litera B – nuci şi uleiuri

Produse ce pot fi consumate cu moderaţie

Litera C – măsline şi alune

Produse ce trebuie consumate rar

Litera D – zahăr şi acizi graşi

Litera E – ulei de palmier, sare.

Introducerea etichetelor Nutri-Score este un concept ce ne ajută să alegem produse sănătoase. Așa că giurgiuvenii care intră în supermarketuri au de acum un nou ”ghid” de a alege produse de calitate.

(Jurnal)