Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Consumul de băuturi alcoolice și aruncarea cojilor pe domeniul public, conduc în topul contravențiilor aplicate de către polițiștii giurgiuveni!

Consumul de băuturi alcoolice și aruncarea cojilor pe domeniul public, conduc în topul contravențiilor aplicate de către polițiștii giurgiuveni!

0
Consumul de băuturi alcoolice  și aruncarea cojilor pe domeniul public, conduc în topul contravențiilor aplicate de către polițiștii giurgiuveni!

În perioada 23.07.2021-30.07.2021 Poliția Locală Giurgiu a verificat un număr de 64 de persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu, în diferite locații, pe raza municipiului, cu privire la respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

Au fost asigurate măsuri de fluidizare a traficului rutier în zonele orașului unde au fost efectuate lucrări de reabilitare a părții carosabile (Str. Ramadan).

În această perioadă au fost constatate 49 de fapte contravenționale, 43 sancționate cu amenzi, în valoare totală de 14960 lei și 6 Avertismente scrise.

Ele au fost aplicate pentru :

12 amenzi pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public;

Șase amenzi pentru consum de semințe și aruncarea cojilor pe domeniul public;

Cinci amenzi pentru oprire/staționare neregulamentară:

Patru amenzi pentru deranjarea ordinii și liniștii publice;

Patru amenzi pentru ocuparea abuzivă a parcărilor alocate de domiciliu;

Două amenzi pentru trafic agabaritic în zone neautorizate (lipsă permis liberă trecere);

Două amenzi pentru edificarea de construcții fără a deține Autorizație de construire;

 Două amenzi pentru depozitarea gunoaielor în locuri neautorizate;

O amendă pentru satisfacerea necesităților fiziologice în Parcul Clopotari;

11 amenzi pentru alte acte și fapte prevăzute și interzise de lege .

 În data de 28.07.2021, Dispeceratul instituției noastre a fost solicitat de numita T.N.pentru a interveni în zona Incubatorului de Afaceri, unde se afla o persoană de sex masculin, în vârstă de 76 ani, persoană fără adăpost. Au fost efectuate verificări cu privire la persoana în cauză și a fost inițiată procedura internării la Centrul de primire în regim de urgență din cadrul Direcției de Asistență Socială Giurgiu.

 În data de 24.07.2021, a fost identificat pe raza municipiului un autocamion ce transporta deșeuri inerte, acesta descărcănd molozul pe un teren privat. S-a acționat în sistem integrat, conform protocolului de colaborare încheiat cu Garda de Mediu, fiecare instituție luând măsurile legale ce s-au impus. Poliția Locală aplicând două sancțiuni, una pentru lipsa Permisului de Liberă Trecere(depășirea masei totale admise) – 1000 lei și cea de-a doua sancțiune a fost aplicată pentru depozitare deșeuri în locuri neautorizate (HCLM nr.6/2013) – 1000 lei.

 Rugăm cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

(Direcția Poliției Locale)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °