Noi reguli ce trebuie respectate de românii care vin în țară,  pentru a evita carantina

0
534

Liderul Guvernului, Ludovic Orban,  anunță noi reguli pentru persoanele care vin în România. Astfel, cei care intră în țară vor intra în carantină dacă vin din state afectate de epidemia de coronavirus. Un anunț extrem de imporant în primul rând pentru cei ce au rudele plecate la muncă în străinătate.

 Persoanele plasate în carantină vor putea evita să stea 14 zile izolați dacă fac în a cincea zi un test COVID și acesta este negativ.

Luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență se vor reintroduce restricțiile pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România, pe ultimele 14 zile.

Astfel, pentru cei care vin în România și stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante: a) Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile ( în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului); b) în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină.

(Jurnal)