Direcția de Sănătate Publică (DSP) Giurgiu a fost luată în ultimele zile cu asalt de cazurile infectărilor cu Covid -19.

Conducerea  DSP Giurgiu,  ne informa că în privința celor decedați , nu se mai poate ține o evidență strictă , întrucât,  din păcate  uneori instituția nu mai este anunțată atunci când aparținătorii ridică de la spital trupul  celui decedat de COVID -19, mai ales atunci când  persoana  respectivă a sfârșit  într-un spital din țară și nicidecum într-o unitate spitalicască din Giurgiu .

O situație  destul de gravă întrucât acest lucru poate  conduce, așa cum s-a și întâmplat  de fapt,  de curând în Municipiu,  la ignorarea regulilor în astfel de cazuri. Așa se face că   familia celui decedat,  deși este conștientă de faptul că  una din cauzele decesului a fost infectarea cu Covid -19, încearcă să ascundă acest lucru, depunând trupul  celui decedat în capelă sau chiar organizând un priveghi în toată regula.

 Așa se face că, până și în fața morții , unii sunt mai privilegiați decâ alții și își pot permite luxul ( ca să nu spunem  nesimțirea) de a sfida legea, riscând sănătatea celor  din jur și totodată umplându-i de revoltă   pe cei care și-au îngropat morții fără priveghi și fără șansa de a îi  avea lângă  ei, măcar pentru o zi. Aceștia nu au înțeles că durerea  este aceeași pentru toți, atunci când moare cineva drag, indiferent de  notorietate, bani sau relații.

La Giurgiu s-a demonstrat însă , cu doar o săptâmână în urmă că până și în fața morții  oamenii nu sunt egali și că până și în astfel de situații   unii se bucură de privilegii față de semenii lor aflați în aceeași situație. Direcția de Sănătate Publică  prin vocea unuia dintre directorii săi, dr. Gelu Ciobanu,  a afirmat clar că nu a aprobat și nu va aproba niciodată nicio derogare de la regulile impuse în aemenea situații și că toată lumea trebuie să respecte  legea.  Mai ales că  și la Giurgiu situația devine , așa cum menționam anterior, din ce în ce mai îngrijorătoare…

Astfel,  în data de 1 Octombrie, la Giurgiu  s-au înregistrat 25 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, iar numărul lor este, din păcate în continuă creștere. Printre cei infectați se află și doi reputați medici giurgiuveni, cât și  infirmiere.  Situația este destul de critică, mai ales că   suntem nevoiți să trimitem bolnavii  în spitale din țară, foarte departe de Giurgiu, iar acest aspect  reprezintă o altă îngrijorare pentru familiile celor infectați, știindu-și  pe cei dragi atăt de departe de ei – ne mai spunea dr. Gelu Ciobanu.

 Indiferent cât de coronasceptici suntem și cât de mult ne situăm de partea  adepților  teoriilor conspiraționiste, avem datoria morală să ne protejăm oamenii dragi nouă,  gândindu-ne că putem devein oricând  autorii morali ai morții acestora , prin  nepăsarea   și sfidarea unor reguli – ne mai spunea repezentantul DSP Giurgiu, dr. Gelu Ciobanu.  

(Jurnal)