Gabriela Horga, deputat PNL Giurgiu, a avut marți, 14 iunie, la Washington, o întâlnire cu American-Romanian Business Council (#AMRO), o organizație de lobby care reprezintă un grup de companii americane cu interese în România. După această întâlnire parlamentarul liberal ne-a oferit câteva detalii privind dezbaterile avute. 

 

Această Organizație are 21 de membri, din companii americane prezente în România, precum: ADM, Amgen, Boeing, Cargil, Eli Lilly, ExxonMobil, Lockheed Martin, L3 Technologies, Medtronic, MetLife, Mega Company, Merck, Motorola Solutions, Oshkosh Defense, Parsons, Pfizer, Philip Morris International, Raytheon, Smithfield, Textron și Thermo Fisher, provenind, în principal, din industria de apărare, energie, industria farmaceutică, infrastructura de stocare.

Este un partener al României în ceea ce privește aprofundarea componentei economice a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

Tot ieri am avut și o altă întălnire cu US Chamber of Commerce.

În 2020, investitorii americani au realizat investiții de 5,8 miliarde de euro pe plan local, în România, SUA devenind cincea cea mai importantă țară din perspectiva acestor fluxuri.

Avem nevoie de sprijinul acestor organizații pentru atragerea concretă de noi investiții americane și consolidarea celor deja existente în România. De asemenea, suntem interesați de importul de tehnologie de vârf în aviație, apărare, energii neconvenționale, cercetare, mediu, infrastructură critică – ne-a spus deputatul PNL de Giurgiu, Gabriela HORGA.

(Jurnal)