Ministrul Sănătății recunoaște că sunt cazuri în care ”pacientul grav nu este preluat pentru că medicul de gardă nu doreşte”!

0
275

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii, ministrul Sorina Pintea s-a întâlnit cu reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cei ai Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă ( COSU) şi managerii spitalelor aflate în subordinea MS. La întâlnire au fost invitaţi să participle şi reprezentanţii ASSMB.

Vreau să găsim împreună soluţii pentru evitarea disfuncţionalităţilor. Nu trebuie ca pacienţii să fie plimbaţi între spitale. Pentru un pacient critic orice secundă contează şi înseamnă o şansă în plus la viaţă. Avem cazuri în care pacientul grav nu este preluat din cauza faptului că medicul de gardă nu doreşte. Se creează astfel sincope şi întârzieri care pot să devină vitale”, a declarat Pintea, la întâlnire.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii a fost de acord cu punctul de vedere susţinut de managerii unităţilor sanitare de urgenţă privind necesitatea unor spitale de suport care să preia pacienţii stabilizaţi şi care necesită tratament un timp îndelungat pentru ca spitalele de urgenţă să poată elibera locurile pentru alţi pacienţi. De asemenea, ministrul Sănătăţii a declarat că analizează posibilitatea ca, în cadrul  programelor MS-Acţiuni Prioritare, să fie alocate unităţilor sanitare care tratează urgenţe grave sume suplimentare dedicate pacienţilor care necesită un timp mai mare de tratament, se mai arată în comunicat.

 

(Jurnal)