Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, afirma că aproape jumătate, adică 1,4 milioane de elevi, din totalul de 2,9 milioane, ar putea reîncepe școala din data de 8 februarie.

Datele se pot schimba (…) vom vedea fotografia momentului în data de 2 februarie (…) O estimare făcută acum câteva zile era de 1,4 milioane de elevi din cei 2,9 milioane de elevi”, a mai declarat Câmpeanu, fără a anticipa avertizările privind noua tulpină de Corona virus, ce pare a fi mult mai virulentă, provenită din Marea Britanie.

Ministrul a mai precizat că pentru cei 500.000 de studenți există un alt regim, fiecare universitate urmând să decidă dacă aceștia vor face cursurile în sistem fizic, online sau hibrid.

Am constituit un grup de monitorizare a acțiunilor necesare pentru pregătirea școlilor la nivelul Ministerului Educației. Acest grup a cerut raportări cu o cadență săptămânală cu privire la stocurile de substanțe sanitare, de măști și la toate celelalte elemente necesare asigurării protecției în școli în momentul deschiderii acestora. În fiecare zi de vineri, din toată țara există obligativitatea raportării către ministrul Educației a situației până în data de 8 februarie și după 8 februarie, pentru a putea să ne asigurăm că nu se produc sincope în elementele necesare protecției stării de sănătate a celor care vor merge în școli.

E vorba, acolo unde rata de infectare e sub 1 la mia de locuitori, de toate școlile, între 1 si 3 la mie – de grădinițe, învățământ primar si clase terminale si sa speram cât mai puține zone vor fi în scenariu roșu, acolo unde se deschid cu prezenta fizică doar grădinițele si clasele I – IV”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

(Jurnal)