Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în urma unor controale efectuate asupra a patru autocare, printre bagajele pasagerilor, aproximativ 2.400 de articole ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În ziua de 07.08.2021, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a patru autocare care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia-România.

Astfel, colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe colete ambalate în material de culoare neagră, ce conțineau bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Procedând la inventarierea acestora a rezultat un total de 1.716 articole vestimentare sport, 220 articole de încălțăminte sport și 457 de parfumuri, care ar putea aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală titularului de marcă.

La cercetări a rezultat faptul că produsele sus-menționate aparțineau unor pasageri ai autocarelor, cetăţeni români și turci, cu vârste cuprinse între 26 și 43 de ani.

Bunurile, în valoare de aproximativ 240.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către polițiști la sediul STPF Giurgiu.

În prezent, față de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun” – comunică Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)