Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat doi cetățeni din Palestina, care au încercat să intre ilegal în România, prin evitarea efectuării controlului de frontieră. Aceștia se aflau ascunşi în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier, printre marfa transportată.

În noaptea de 08.08.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean român, în vârstă de 51 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, piese de schimb pentru electrocasnice, încărcate din Turcia pentru o societate din Rusia.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontiera au constatat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii permitea deschiderea prelatei, fără a se deteriora sigiliul asigurator al acesteia, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului. Astfel, în compartimentul pentru marfă, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse două persoane.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt doi tineri din Palestina, în vârstă de 18, respectiv 19 ani.

Aceştia au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetăţenii palestinieni intenționau să ajungă în Germania.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi tineri palestinieni au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.” – comunică Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu prin purtătorul său de cuvânt, Roxana Popazu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)