Redăm mai jos textul dreptului la replică, text care nu a fost publicat de către redacția Giurgiu-net, conform deontologiei jurnalistice, cu rugămintea de a-l publica în ediția ziarului dumneavoastră pentru o informare corectă a cetățenilor:

 “Ca urmare a articolul „Ambițiile lui Dumitru Beianu vs. realizările lui Cătălin Lupu, la DGASPC Giurgiu”, nesemnat, publicat pe site-ul giurgiu-net.ro în data de 31 iulie 2021, transmit următorul drept la replică în vederea clarificării informațiilor menite să dezinformeze opinia publică:

În articolul sus-menționat, se face referire la Proiectul „Servicii integrate pentru grupuri vulnerabile – o punte pentru dezvoltarea comunităților locale” din cadrul Apelului nr. 4, “Dezvoltare locală” organizat în cadrul Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, proiect despre care domnul Lupu afirmă faptul că este finanțat “100% din fonduri norvegiene”, ceea ce este total NEADEVĂRAT!

În proiectul respectiv este stipulată negru pe alb finanțarea în timpul perioadei de monitorizare de către Consiliului Județean Giurgiu care s-a angajat să asigure sustenabilitatea în perioada 2023 – 2028, obligațiile asumate și estimate la 9.692.500 lei fiind aproape egale cu granturile norvegiene, ceea ce reprezintă un imens efort financiar din partea CJG pe care domnul Lupu a omis să îl menționeze.

Proiectul a fost redactat de către experții Fundației Estuar, fundație lider al asocierii, în timp ce DGASPC aflat la acea vreme sub conducerea lui Cătălin Lupu și-a asumat exclusiv rolul de promotor de proiect. Astfel că, afirmația din text conform căreia “la inițiativa sa a fost depus și câștigat un nou proiect” reprezintă o informație eronată menită să manipuleze opiniile cetățenilor acestui județ.

Acestea fiind relatate, unica contribuție a domnului Lupu este reprezentantă de semnătura propriu-zisă. Pe de altă parte, salut campania de promovare a cultului personalității domnului Lupu, însă ceea ce nu înțelege dumnealui este faptul că meritele pe care și le atribuie sunt neverosimile, aprecieri meritând specialiștii din DGASPC care știu într-adevăr să scrie proiecte.

În ceea ce privește incidentul din data de 30 iulie 2021, în legătură cu adolescentul instituționalizat, DGASPC Giurgiu a precizat deja printr-un comunicat faptul că nu a avut loc nicio agresiune, referirea la subiect în prezentul articol subliniind lipsa de profesionalism de care dați dovadă.”

CABINET PREȘEDINTE CONSILIUL JUDEȚEAN GIURGIU:

 Dumitru BEIANU