AcasăActualitateMăsuri ale DSVSA Giurgiu cu scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare, în perioada sărbătorilor...

Măsuri ale DSVSA Giurgiu cu scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare, în perioada sărbătorilor dedicate Paștelui! Atenție la carnea achiziționată prin INTERNET!

 

          În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, când, în mod tradițional consumul unor cantități de alimente de origine animală crește, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin Direcțiile Sanitare Veterinare Județene, a dispus intensificarea controalelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

         Conform declarației directorului adj al DSVSA Giurgiu, Mădălina Stocheci FLORESCU,  „controalele se vor axa cu preponderență pe verificarea condițiilor de igienă, în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate  carnea de miel, ouăle destinate consumului uman, peștele și produsele din pește, cele de panificație, dar si alte alimente de origine animală și non animală.

În plus, beneficiind de sprijinul reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție, echipele de control vor monitoriza și transportul animalelor vii, mai precis legalitatea acestor transporturi din punct de vedere sanitar veterinar.”

  • Referitor la carnea de miel, facem mențiunea că aceasta va fi admisă la comercializare, numai dacă provine dintr-o unitate de abatorizare autorizată sanitar-veterinar, însoțită de documente corespunzătoare.

  • De asemenea, persoanele care sacrifică porci în gospodăriile proprii pentru consumul familial, sunt sfătuite să se prezinte la medicul veterinar de liberă practică, din localitate, pentru efectuarea examenului trichineloscopic și pentru a preda crotalia auriculară de la animalul respectiv.

  • În cazul în care, cu ocazia controalelor efectuate în piețele agroalimentare, în unitățile de procesare sau în cele de comercializare, se constată abateri de la normele legale, medicii veterinari oficiali vor lua măsuri de la sancționarea contravențională, confiscarea produselor neconforme, la suspendarea activității până la remedierea tuturor deficiențelor.

  • în contextul actual, în care activitățile de comercializare a alimentelor în mediul on-line au o pondere tot mai ridicată, avertizăm toți consumatorii să verifice – pentru evitarea achiziționării de alimente contrafăcute sau insalubre, anterior oricărei comenzi pe internet, DACA PRODUCĂTORUL/FURNIZORUL DE ALIMENTE DEȚINE AUTORIZAȚIE/ÎNREGISTRARE SANITARĂ VETERINARĂ!!!

  • Verificarea este la îndemâna oricărui consumator și se realizează prin consultarea paginii de internet a D.S.V.S.A. din județul în care se găsește vânzătorul.

  • În perioada 22 aprilie-03 mai, a anului curent, DSVSA Giurgiu va asigura permanența la sediul instituției, precum și la sediul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare Oficiale, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.  Programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor sunt afișate la sediul fiecărei circumscripții, precum și pe site-ul oficial al instituției.

      (Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
21.7 ° C
21.7 °
21.7 °
56 %
2.7kmh
100 %
lun
22 °
mar
24 °
mie
25 °
joi
20 °
vin
25 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!