Mâine, 16.07.2021, începe a doua etapă de dezinsecție aeriană în municipiul Giurgiu

0
128

Comunicat de presă – Giurgiu Servicii Publice S.A:

„Conform planificărilor anunțate anterior, mâine dimineață, în intervalul orar 6.00-10.00, Giurgiu Servicii Publice S.A. va efectua activități de pulverizare aeriană (etapa a-II-a), pentru combaterea insectelor dăunatoare (țânțari, căpușe, muște, etc.).

În acest scop, astăzi a sosit la Giurgiu aparatul de zbor și se fac ultimele pregătiri pentru ca procedura să decurgă normal.

Suprafața vizată este de aproximativ 1.500 ha din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan și extravilan), iar programul cuprinde:

– 16.07.2021, între orele 5.30-10.00 – trei zboruri de pulverizare substanță biocid AMPLAT( substanță activă CYPERMETHRIN 93 %, TETRAMETRIN 92% și PIPERONIL BUTOXIDE 90);

17.07.2021, între orele 5.30-10.00 – trei zboruri de pulverizare substanță biocid AMPLAT( substanță activă CYPERMETHRIN 93 %, TETRAMETRIN 92% și PIPERONIL BUTOXIDE 90);

– 18.07.2021, între orele 5.30-10.00 – trei zboruri de pulverizare, două zboruri pulverizare substanță biocid AMPLAT( substanță activă CYPERMETHRIN 93 %, TETRAMETRIN 92% și PIPERONIL BUTOXIDE 90) și un zbor de pulverizare substanță biocid VECTOBAC WG (larvicid biologic selectiv care acţionează prin ingestie pentru combaterea larvelor de ţânţari într-o varietate de habitate), substanță activă BACILLUS THURINGIENSIS ISRAELENSIS 37.4 %.

Paralel, se continuă dezinsecția terestră, prin pulverizare cu aparate portabile, atomizoare, termonebulizatoare, pompe de stropit electrice, dar și cu un sistem de împrăștiere soluție lichidă prevăzut cu tun de pulverizare, cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

Substanțele sunt omologate de Ministerul Sănătății, acestea aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

În conformitate cu prevederile Ordinului Ministerul Mediului nr.68/1992 privind unele măsuri pentru protecția familiilor de albine împotriva intoxicațiilor cu pesticide, asociațiile crescătorilor de albine au fost anunțate în scris și telefonic cu privire la data începerii și durata tratamentului, astfel încât aceștia să poată proteja familiile de albine prin închiderea sau îndepărtarea stupilor în intervalele de timp specificate, în caz contrar Primăria Municipiului Giurgiu și Giurgiu Servicii Publice S.A., sunt absolvite de orice responsabilitate”.

(Giurgiu Servicii Publice S.A)