În prezent, în zona Ramadan au loc o serie de lucrări de intervenție pentru o mai bună derulare a traficului și îmbunătățirea condițiilor de viața pentru cetățenii din zonă, prin turnarea unui covor asfaltic provizoriu.

Primăria Giurgiu prin Direcția Tehnică, a dorit să ia astfel de măsuri până la implementarea proiectului european care vizează zona respectivă și să faciliteze traficul rutier pe această stradă destul de circulată.

În ceea ce privește proiectul european “Modernizarea infrastructurii de transport public pe coridorul de mobilitate urbană vestic al municipiului Giurgiu”, la data de 30 iunie a avut loc deschiderea ofertelor depuse pentru atribuirea contractului de achizitie publică de lucrări.

Pentru procedura de atribuire menționată, au depus oferte 10 operatori economici, atribuirea contractului de lucrări urmând să fie facută după finalizarea etapelor de evaluare.

Concret, investiția cuprinsă în acest proiect, pe străzile Sloboziei, Ramadan, Bălănoaiei, Gloriei, Pictor Andreescu, Pictor Grigorescu, Ghizdarului si Autobaza, vizează:

• Modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere utilizate prioritar de transportul public de călători;

• Creerea unor piste pentru biciclete;

• Achiziția de autobuze nepoluante;

• Modernizarea stațiilor de transport public de călători;

• Plantarea de spații verzi pe străzile urbane, în zonele pietonale, de- a lungul pistelor de biciclete;

• Crearea sistemului de management al traficului, inclusiv a sistemului de monitorizare video.

Proiectul „Modernizarea infrastructurii de transport public pe coridorul de mobilitate urbană vestic al municipiului Giurgiu” este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa 4.1, cu perioada de implementare martie 2020 – septembrie 2023. Termenul de execuție a lucrărilor este de 22 de luni de la data emiterii ordinului de începere„ – anunță Primăria Giurgiu.

Totodată, Primăria Giurgiu își cere scuze pentru disconfortul creat și pentru devierea temporară a traficului, până la refacerea parțială și totală a strazilor.

(Jurnal)