Astra Giurgiu va juca împotriva Viitorului Constanța vineri seară, începând cu ora 20:00, în cea de a 23-a rundă din Liga 1 la fotbal. 
Fotbaliştii  de la Astra vor să înceapă cu dreptul meciurile de pe teren propriu din noul an şi, pentru a se impune în meciul de duminică, sunt conştienţi că trebuie să joace foarte bine, împotriva unui adversar valoros. La echipa giurgiuveană va intra Alibec, absent două meciuri din cauza suspendării după partida cu Voluntari, când atacantul giurgiuvenilor a văzut cartonașul roșu la o intrare dură.
 Între cele două tabere sunt doar două puncte diferență, astfel că ne așteptăm să vedem un meci echilibrat. 
Ambele echipe vin după rezultate de egalitate, în etapa trecută, Astra 1-1, la Mediaș, în timp ce Viitorul a făcut 0-0 pe teren propriu cu U.Craiova.
Gazdele se află pe poziția 6 în clasament, cu 32 puncte şi golaveraj 23-23. Nici oaspeţii nu stau rău, fiind pe locul 4, cu 34 puncte și golaveraj 25-23.
Meciul se va juca pe Stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu.
Programul etapei a 23-a
În această etapă, derby-ul se joacă duminică de la ora 21,00 la Craiova. Pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, echipa gazdă Universitatea, aflată pe locul 3 în clasament, primește vizita liderului Ligii 1, CFR Cluj. Un duel interesant se anunţă a fi FCSB – FC Hermannstadt.
Vineri, 8 februarie
Ora 20.00 Astra Giurgiu – FC Viitorul
Sâmbătă, 9 februarie
Ora 20.00 Sepsi OSK Sf Gheorghe – Dinamo
Duminică, 10 februarie
Ora 12.00 Dunărea Călărași – Concordia Chiajna
Ora 18.30 CSM Politehnica Iași – Gaz Metan Mediaș
Ora 21.00 Universitatea Craiova – CFR Cluj
Luni, 11 februarie
Ora 17.00 FC Botoșani – FC Voluntari
Ora 20.00 FCSB – FC Hermannstadt
(Jurnal)