Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 800 de articole textile și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățen turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

 În data de 06.02.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit  într-un autocar, în compartimentul bagaje si sub scaunele pasagerilor, cantitatea totală de 825 articole textile și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute  fără documente de proveniență.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este  cetățeanul turc, K.B,  în vârstă de 39 de ani. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile din Turcia, intenționa să le comercializeze si nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 102.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauza, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.