Liceele giurgiuvene rămân deschise!

0
263

Cu doar câteva zile în urmă, pe un site local apărea informația conform căreia două licee importante din municipiu, Liceul Teoretic „Tudor Vianu” și Colegiul Național „Ion Maiorescu” ar urma să fie închise, din pricina unor cazuri confirmate de COVID 19, în rândul elevilor. Mai mult, informația fusese preluată și dezvoltată și de mai multe posturi de televiziune naționale, toate afirmând că respectivele cazuri ar fi apărut ca urmare a participării elevilor la aniversarea majoratului fiului unui politician giurgiuvean.

Contactat telefonic, Inspectorul Școlar General Adelina Sârbu declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

Nu știu de unde au scos respectivii acest zvon. Funcționăm, în continuare, după scenariul verde, în municipiu. Pe de altă parte, nu noi, Inspectoratul, decidem închiderea unei unități școlare ca urmare a cazurilor de COVID 19, ci DSP-ul. În altă ordine de idei, cazurile respective nu au fost din clasa care a participat la majoratul amintit, ci la o altă petrecere. Mai mult, vorbim despre suspendarea cursurilor cu prezența fizică a elevilor în două clase de nivel liceal la Colegiul Național „Ion Maiorescu”, decizia fiind luată de conducerea unității,în conformitate cu prevederile art. 9 din Ordinul comun al Ministrului educației și Ministrului sănătății nr. 3235/2021. Menționăm că această decizie a fost luată după consultarea DSP Giurgiu, în urma confirmării a două cazuri de îmbolnăvire la una dintre clase și a unui caz la cea de a doua clasă.
Cursurile de la cele două clase de liceu se vor susține în sistem online, timp de 14 zile, începând cu 22.02.2021”, a mai precizat Inspectorul General Școlar Adelina Sârbu.

(Jurnal)