Așa cum precizam cu puțin timp în urmă, sindicaliștii din federația PUBLISIND pichetează, începând cu data de 8 februarie, la interval de două săptămâni, sediul Ministerului Justiției. Un astfel de protest a avut loc și astăzi, luni, 22 februarie, la acesta participând și 25 de sindicaliști din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor Penitenciare Giurgiu.

Nu cerem nimic altceva decât respectarea Legii salarizării aflate în vigoare din 2017. Din păcate, până acum am primit din partea Ministerului Justiției doar vorbe, astfel că am decis să continuăm protestele până când vom avea un răspuns clar, nu doar vorbe, din partea Ministrului. Alături de noi, în Federația PUBLISIND, sunt și polițiștii dar și angajați din sistemul administrației publice locale. Nu protestăm pentru majorări salariale sau alte sporuri, cerem doar respectarea unei legi în vigoare. Din nefericire, se tot vehiculează faptul că aceasta va fi modificată, dar nu multă lume cunoaște faptul că veniturile noastre sunt la nivelul anului 2009…”, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”, liderul de sindicat al SNPP  – filiala Penitenciarul Giurgiu, Șerban Oprică.

Protestele au durat două ore, cei strânși în fața Ministerului făcându-se atât auziți, cât și văzuți.

Din Giurgiu, la protestul din fața Ministerului, s-au deplasat 25 de membri ai Sindicatului Național al Polițiștilor Penitenciare.

(Jurnal)