Odată cu intrarea în vigoare a STĂRII DE ALERTĂ, se redeschid, în municipiu, parcurile și cimitirele. 

Astfel, parcurile vor fi redeschise cu respectarea măsurilor de distanțare socială și semnalizarea corespunzătoare cu pancarte speciale cu instrucțiuni în acest sens, lipirea de stickere autocolante pe bănci. 

Locurile de joacă pentru copii, atât cele din parcuri, cât și cele separate, vor rămâne închise. Cele fără împrejmuire cu gard, vor fi înconjurate cu bandă de avertizare. 

Cimitirele vor fi redeschise cu respectarea măsurilor de distanțare socială. În ceea ce privește accesul la morminte, conform deciziei Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Giurgiu, acesta va fi astfel: vor avea acces maxim trei persoane la un mormânt, la momente de comemorare, și maxim o persoană la mormânt, pentru întreținere. 

Doritorii de mișcare și sportivii vor avea acces la pista de atletism din Parcul Tineretului (Steaua Dunării) și la toate bazele sportive în aer liber, dar doar pentru activități individuale de mișcare, cu respectarea măsurilor de distanțare socială. Atât sălile de sport, dar și Sala Polivalentă, administrate de SC Giurgiu Servicii Locale SA rămân închise pe toată durata STĂRII DE ALERTĂ. 

(Jurnal)