Începând cu data de 15 mai, odată cu intrarea în stare de alertă, în scopul limitării infectării populației cu noul coronavirus SARS-CoV-2, Primăria municipiului Giurgiu a luat o serie de măsuri, printre cele mai importante fiind cele legate de obligativitatea purtării măștii de protecție.

Aceste măști vor fi purtate în spațiile publice închise, în interiorul spațiilor comerciale, în transportul în comun și la locul de muncă.

Totodată, conform hotărârii nr. 6 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Giurgiu, instituțiile publice și agenții economici de pe raza Municipiului Giurgiu care au activitate cu publicul, au obligația asigurării fluxului de circulație în incinta acestora precum și triajul epidemiologic prin folosirea termometrelor digitale cu infraroșu și a dispozitivelor cu dezinfectanți la intrarea și ieșirea din aceste locații.

În mijloacele de transport în comun, aparținând SC LIBER TRANS COM SRL se va respecta distanțarea socială, purtarea obligatorie a măștii de protecție, măsurile privind dezinfecția acestora rămânând, în continuare, în vigoare. Distanțarea socială se va face prin aplicarea de stickere verzi și roșii pe scaunele acestora și autocolante pe podea pentru respectarea distanței. Totodată, conform hotărârii, mijloacele de transport vor avea program normal de funcționare. 

Măsurile amintite sunt valabile atât pentru personalul propriu, cât și pentru persoanele din afara acestora.

(Jurnal)