Conform hotărârii nr. 6 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Giurgiu, în unitățile sau instituțiile de învățământ se va respecta ordinul comun nr. 4220/769/8 mai 2020, emis de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, pentru stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS – CoV-2. 

În acest sens, Consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar vor elabora și vor aproba, în termen de 5 zile de la publicarea ordinului în Monitorul Oficial, lucru ce s-a petrecut în data de 12 mai (MO nr. 381) o procedură proprie, în cadrul căreia vor fi stabilite modalitățile de desfășurare a activităților de pregătire a sesiunilor de examen, propriul circuit de intrare și de ieșire a elevilor, personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și modul în care se va realiza igienizarea/dezinfecția unității de învățământ. 

De asemenea, se mai arată în hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în toate unitățile de învățământ în care urmează a se desfășura pregătirea pentru examene și examenele pentru evaluarea națională și bacalaureat, dezinfecția va fi făcută de către SC Giurgiu Servicii Publice SA. 

(Jurnal)